Skip to content

Surgispon a 32

2.100 RSD

Hemostatski sunđer napravljen sa liofilizovanim hidrolizovanim kolagenom (želatinom).
Blister pakovanje od 32 pojedinačne jedinice obezbeđuje sterinost proizvoda.

Indikacija: Surgispon je specijalno indikovan za hirurgiju zbog svoje visoke hemostatske i izlečujuće snage. Treba da se aplikuje u kavitet (duplju) gde je potrebna hemostaza.

Opis proizvoda: Surgispon je liofilizovan želatin, u kockastoj formi sa ne manje od 10 mg težine. Ima hemostatičku i akciju izlečenja i organizam ga potpuno apsorbuje unutar 15 dana. Spreman je za upotrebu, pojedinačno pakovan u mehurima.

Mehanizam delovanja: Surgispon bi trebalo da se aplikuje kao absorbtivni hemostatik, upotrebljen da se smanji krvarenje. Njegova porozna struktura mu omogućava da ima visok kapacitet apsorcije tečnosti. On apsorbuje tečnost najmanje 50 puta njegove težine. Dobro je poznato da se krvni ugrušak formira zbog aglutinacije krvnih pločica na mestu krvarenja i takođe zbog aktivacije kaskade koagulacionih faktora. Radi kao matriks koji omogućava dodatno pojačanje formiranju krvnog ugruška. Pored ovih lokalnih efekata, proizvod nema drugih farmakodinamskih efekata.

Uputstvo za upotrebu: Aplikovati Surgispon u kavitet (duplja) gde se traži hemostaza. Ostaviti ga u kavitetu (duplji) dok se potpuno ne apsorbuje sto će se desiti unutar 15 dana.
Kontraindikacije: Nema
Upozorenje: Ne koristiti ako je pakovanje oštećeno. Sa ovim proizvodom mora da se rukuje sa sterilnim pincetama ili makazama.
Čuvanje:
Držati daleko od toplote.
Sterilan proizvod – sterilisano zračenjem. Pojedinačna upotreba, iskjučivo za stomatologe

Podeli ovaj proizvod: